Jumbo-Visma speelt Kruijswijk uit in de Vuelta

Jumbo-Visma speelt Kruijswijk uit in de Vuelta

Met drie kopmannen voor de grote rondes begint de rolverdeling binnen Jumbo-Visma duidelijk te worden. Tom Dumoulin wordt naar alle waarschijnlijkheid als kopman uitgespeeld in de Giro d’Italia en Primoz Roglic start als leider in de Tour. Steven Kruijswijk mag in de Vuelta voor eigen kansen gaan.

Vuelta in Nederland

Of Dumoulin daadwerkelijk voor de Giro kiest en Roglic voor de Tour is officieel nog niet bekend, maar dinsdagavond bracht de Nederlandse ploeg wel naar buiten dat Kruijswijk start in de Vuelta. De Spaanse ronde start in 2020 in Utrecht en is in totaal drie dagen op Nederlandse bodem. De afgelopen editie werd gewonnen door Roglic, maar hij zal zichzelf niet opvolgen.

“Ik zie het als een mooie kans om te proberen in de Vuelta op het podium te komen”, legt Kruijswijk in het persbericht uit. “Elke grote ronde die in Nederland start, heeft toch wat extra’s voor ons als Nederlandse ploeg. Voor mij steken er twee etappes echt bovenuit. De etappe met de finish op de Tourmalet en op de Angliru. Dat zijn beklimmingen die ik allebei ken. Dat zijn wel ritten die mij goed liggen en op mijn lijf zijn geschreven. Dit zijn vaak de unieke ritten die in een grote ronde op het spel staan om iets te doen.”

Revancheren

Kruijswijk eindigde dit jaar als derde in de Tour en hoopte ook in de Vuelta op het podium te eindigen. Na dag 1 kon er al een streep door zijn ambities, want een lek kinderbadje zorgde voor een valpartij van Jumbo-Vismaploeg in de ploegentijdrit. Drie dagen later moest de 32-jarige renner de ronde al vroegtijdig verlaten.

In 2018 behaalde Kruijswijk zijn beste resultaat in de Vuelta; hij werd vierde. De Vuelta 2020 is naast Utrecht ook te bewonderen in Den Bosch en Breda. De ronde begint met een ploegentijdrit van 23,6 kilometer in Utrecht, gevolgd door een rit van Den Bosch terug naar de Domstad en een etappe met start en finish in Breda.

Egan Bernal en Steven Kruijswijk 2019

Share this post