Jakobsen klopt Kittel in BinckBank Tour

Jakobsen klopt Kittel in BinckBank Tour

Fabio Jakobsen heeft de eerste etappe in de BinckBank Tour 2018 gewonnen. De Nederlander was in een massasprint net iets sneller dan Marcel Kittel, die net tekort kwam voor de overwinning. Jakobsen is tevens de eerste leider.

Kopgroep van zes

De openingsetappe begon droog, maar halverwege de rit viel het met bakken uit de hemel. Voor zes renners was dat geen reden om het rustig aan te doen: Dimitri Peyskens, Manuele Boaro, Thomas Sprengers, Elmar Reinders, Dries De Bondt en Julius van den Berg pakten een minimale voorsprong op het peloton.

Reinders viel door een lekke band als eerste terug in het peloton, waarna ook de andere vijf werden teruggepakt. Dat was voor Reinders’ ploeggenoot Jan-Willem van Schip het signaal om te versnellen. De winnaar van de Ronde van Drenthe reed met nog tien kilometer te gaan weg en pakte een mooie voorsprong op het peloton. Met nog drie kilometer op de teller werd hij weer ingerekend en draaide het in Bolsward zoals verwacht op een massasprint uit.

Jakobsen de snelste

Jakobsen ging de sprint van ver aan. Aan de andere kant zette Caleb Ewan op zijn karakteristieke wijze aan, maar was het Marcel Kittel die binnendoor nog heel dicht bij Jakobsen kwam. De Nederlander drukte echter net iets eerder zijn wiel over de meet in Bolsward en won de etappe voor Kittel en Ewan. Groenewegen kwam niet verder dan de zesde plaats, mede door een valpartij in de slotkilometer.

Uitslag 1e etappe BinckBank Tour 2018:

1. Fabio Jakobsen (Quick-Step) 4:01:00 uur
2. Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) ,,
3. Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) ,,
4. Kristoffer Halvorsen (Sky) ,,
5. Maximilian Walscheid (Sunweb) ,,
6. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) ,,
7. Matteo Pelucchi (BORA-hansgrohe) ,,
8. Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) ,,
9. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) ,,
10. Riccardo Minali (Astana) ,,

Share this post