Jakobsen: ‘Als sprinter verlies je vaker dan dat je wint’

Jakobsen: ‘Als sprinter verlies je vaker dan dat je wint’

Fabio Jakobsen kwam er maandag in de derde etappe van de Vuelta niet aan te pas. De 22-jarige renner kon niet voluit sprinten en eindigde slechts als zevende. “Dat is jammer, maar het hoort erbij. Dinsdag krijg ik weer een nieuwe kans”, blikt de Nederlands kampioen vooruit.

‘Ik blijf leren’

Jakobsen kwam halverwege de etappe in de problemen op een van de klimmetjes. Hij werd teruggebracht, maar kon in de daaropvolgende sprint geen rol van betekenis spelen. In de verte zag hij Sam Bennett voor Edward Theuns en Luka Mezgec het zegegebaar maken. “Als sprinter verlies je vaker dan dat je wint. Het is jammer, maar morgen krijg ik een nieuwe kans”, zei hij na de finish.

“De laatste 2 kilometer naar de finish liep naar beneden. Iets te veel wat mij betreft, want iedereen kon nu in positie blijven. Je kon bijna niet versnellen. We hadden ook de wind in de rug. Voor de echte sprinters is het dan moeilijker om naar voren te komen, het draait dan meer om het vechten voor posities dan om wie goede benen heeft. Ik zat iets te ver naar achteren. Maar goed, dit is mijn eerste grote ronde, ik blijf leren”, sluit hij af.

Fabio Jakobsen 2019

Share this post