Impey imponeert en wint in de Dauphiné

Impey imponeert en wint in de Dauphiné

Daryl Impey heeft de eerste rit-in-lijn in het Critérium du Dauphiné gewonnen. In een sprint was de Zuid-Afrikaan veruit de sterkste. Julian Alaphilippe probeerde het wiel van Impey te volgen, maar moest meerdere fietslengtes toegeven.

Aanvallers of sprinters?

Na de vlakke proloog stond een lastige heuveletappe op het programma. Brice Feillu, Nicolas Edet en Lawson Craddock gingen al vroeg in de aanval en pakten een mooie voorsprong op het peloton. Quick-Step (voor Julian Alaphilippe) en Sky (voor Geraint Thomas en proloogwinnaar Michal Kwiatkowski) bepaalden het tempo in het peloton. Vooral om de kopmannen van voren te houden en valpartijen te voorkomen.

Nadat de vroege aanvallers waren teruggepakt, kwamen meerdere renners in het peloton (waaronder Jos van Emden, 2e in het klassement) ten val. Met een kleiner peloton draaide het in Saint-Jus-Saint-Rambert alsnog op een sprint uit en ging Impey van ver de ontregelde sprint aan. Alaphilippe probeerde het wiel te pakken, maar tevergeefs: de vogel was gevlogen. Pascal Ackermann legde beslag op de derde plaats.

Kwiatkowski blijft leider

In het klassement blijft Kwiatkowski aan de leiding staan. Impey klimt naar de tweede plaats en heeft nog maar twee seconden achterstand op de Pool. Van Emden kukelt uit de top tien, Teunissen is nu op de zevende plaats de beste Nederlander.

Share this post