Groenewegen verslaat Gaviria en Viviani in De Panne

Groenewegen verslaat Gaviria en Viviani in De Panne

Dylan Groenewegen heeft de Driedaagse Brugge-De Panne gewonnen. In een sprint was de renner van Jumbo-Visma veruit de sterkste. Fernando Gaviria moest genoegen nemen met een tweede plaats, Elia Viviani werd derde.

De Panne

Net voor het middaguur werd op de Grote Markt van Brugge het startschot gegeven. Niet veel later demarreerden er zes renners: Stan Dewulf, de Nederlander Mathijs Paasschens, Jimmy Janssens, Senne Leysen, Jasha Sütterlin en Adrien Garel. Ze pakten een maximale voorsprong van vijf minuten. Op de Kemmelberg – halverwege de wedstrijd – ging een groepje met bekende namen in de tegenaanval. Sprinters Fernando Gaviria en Danny van Poppel sprongen mee, alsmede Edward Theuns, Lukas Pöstlberger en Marco Haller. Het groepje reed een minuut voor het peloton uit, maar werd snel ingerekend door het peloton.

Verder gebeurde er weinig. Er werd door Lukas Durbridge (sleutelbeen) en Oscar Gatto (hand) gevallen, maar verder leek er niets een massasprint in de weg te zitten. Een wegversmalling op tien kilometer van het einde zorgde echter voor een massale val. Voorin het peloton wisten maar twintig renners de val te ontlopen en werd het peloton flink uitgedund. Onder andere Pascal Ackermann werd op achterstand gereden.

Sprint

De mannen van Deceuninck-Quick-Step namen in de slotkilometers het initiatief van Sky over, gevolgd door nagenoeg de complete CCC-ploeg. Het draaide op een rommelige sprint uit, waarin Viviani goed werd afgezet door Michael Morkov. Viviani reed binnendoor, maar zag aan zijn rechterkant Groenewegen voorbijsnellen. De Nederlander won met ruim verschil voor Gaviria en Viviani en tekende zo voor zijn vijfde overwinning van het seizoen. Hij volgt Viviani op.

Uitslag Driedaagse Brugge-De Panne

1. Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma)
2. Fernando Gaviria (UAE Emirates)
3. Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step)
4. Nacer Bouhanni (Cofidis)
5. Justin Jules (Wallonie-Bruxelles)
6. Kristoffer Halvorsen (Sky)
7. Jonas Van Genechten (Vital Concept)
8. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott)
9. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo)
10. Mike Teunissen (Jumbo-Visma)

Share this post