Groenewegen klopt Ewan op de meet

Groenewegen klopt Ewan op de meet

De zevende etappe in de Tour de France 2019 is gewonnen door Dylan Groenewegen. Na een lange en voor de kijker saaie etappe maakte de sprinter van Jumbo-Visma het sterk af. In een millimetersprint bleef hij Caleb Ewan net voor. Voor Jumbo-Visma is het al de derde ritoverwinning.

Twee aanvallers

Het was voor de televisiecommentatoren een zware dag. Niet alleen omdat er een monsteretappe van 230 kilometer op het menu stond, maar ook omdat de aanvallers van de dag luisterden naar de namen Stéphane Rossetto (Cofidis) en Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert). Voor de derde keer zaten ze mee in de vlucht van de dag en alles was door de commentatoren al wel over ze verteld. Het werd voor hen – en de tv-kijker – een lange zit.

Yoann Offredo en Stephane Rossetto 2019
Yoan Offredo en Stéphane Rossetto kleurden de etappe.

Pas na 200 kilometer gebeurde er eindelijk iets. Sonny Colbrelli won achter de twee koplopers de tussensprint van het peloton door Peter Sagan en Elia Viviani voor te blijven. Daarna trok Greg Van Avermaet stevig door en ontstonden er scheurtjes in het peloton. Daniel Martin, Nairo Quintana en Wout van Aert raakten even achterop, maar al snel konden ze terugkeren en was de rust in het peloton teruggekeerd.

Groenewegen revancheert

Rossetto en Offerte mochten het nog even uitzingen, maar met zo’n tien kilometer te gaan zat hun vlucht erop. Vervolgens nam Jumbo-Visma met Wout van Aert het initiatief over. Langer dan drie kilometer sleurde hij op kop met een snelheid van zo’n 65 km/h.

Dat werk was niet voor niets. De mannen van Deceuninck-Quick-Step zetten Viviani perfect af, maar Groenewegen was al op stoom toen Viviani aan zijn sprint begon. Ewan kwam nog dichtbij, maar de zege kwam voor Groenewegen niet meer in gevaar. Hij won voor Ewan, Peter Sagan en Sonny Colbrelli.

Voor Groenewegen is het zijn vierde ritoverwinning in de Tour. Giulio Ciccone blijft leider.

Uitslag 7de etappe Tour de France 2019

1. Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) 6:02:44 uur
2. Caleb Ewan (Lotto-Soudal) ,,
3. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ,,
4. Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) ,,
5. Jasper Philipsen (UAE Emirates) ,,
6. Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) ,,
7. Giacomo Nizzolo (Dimension Data) ,,
8. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) ,,
9. Michael Matthews (Sunweb) ,,
10. Alexander Kristoff (UAE Emirates) ,,

Uitslag en klassement

Share this post