Groenewegen: ‘Ik had gewoon wat tijd nodig’

Groenewegen: ‘Ik had gewoon wat tijd nodig’

Het zat Dylan Groenewegen deze Tour nog niet mee. De ene keer had hij slechte benen, de andere keer zat hij net achter een valpartij en weer een andere keer zat hij niet goed geplaatst. Vandaag leek hij opnieuw te ver te zitten, maar op indrukwekkende wijze reed hij iedereen voorbij en versloeg hij de sprintgrootheden Fernando Gaviria en Peter Sagan.

Vinger voor de mond

Groenewegen bolde over de finishstreep met een vingertje voor zijn mond, een gebaar om de criticasters de mond te snoeren. “Ik had even tijd nodig en je ziet wat er gebeurt”, reageerde hij na afloop van de etappe tegen de NOS. Vorig jaar won de Nederlander de laatste etappe op de Champs-Élysées, maar toen waren de meeste topsprinters al naar huis. Vrijdag versloeg hij de complete wereldtop. “Parijs was heel mooi, maar dit jaar was er veel meer druk. Het liep niet in het begin, maar de ‘power’ is weer terug.”

Dylan Groenewegen 2018

Lees ook

Groenewegen sprint naar ritwinst in Chartres

De renner van LottoNL-Jumbo zegt dat hij nu eindelijk zijn topniveau heeft bereikt, daar waar hij de eerste dagen nog sukkelde met zijn vorm. “Ik hoop dat er nu meer ritzeges komen. De benen zijn goed. Vanavond gaan we dit even vieren en dan volgt er morgen hopelijk weer een kans.”

Share this post