Groenewegen, Greipel en Gavira geven er de brui aan

Groenewegen, Greipel en Gavira geven er de brui aan

Dylan Groenewegen heeft halverwege de twaalfde Touretappe opgegeven. De Nederlander won twee sprintetappes deze Tour de France, maar kwam zondag in de kasseienrit hard ten val en blesseerde daarbij zijn knie. Twee bergetappes kon hij nog overleven, maar de derde was hem één te veel.

Sprinters weg

Groenewegen kon zich in de eerste etappes nog niet echt mengen in het sprintgeweld, maar daar kwam in Chartres en Amiens verandering in. Op grootse wijze versloeg hij mannen als Fernando Gaviria en Peter Sagan, waarmee hij zijn totaal aantal Touretappeoverwinningen op drie zette. Helaas kwam Groenewegen in de negende etappe van Arras naar Roubaix hard ten val en blesseerde hij zijn knie.

Later in de etappe stapten ook André Greipel, Marcel Sieberg en Rick Zabel van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Na Marcel Kittel en Mark Cavendish moet de Tour het dus verder doen zonder deze topsprinters.

Update: opnieuw een opgave van een sprinter. Niemand minder dan tweevoudig ritwinnaar Fernando Gaviria heeft in de remmen geknepen.

Share this post