Groenewegen gaat het proberen in rit naar Albi

Groenewegen gaat het proberen in rit naar Albi

Nog maar één etappe en dan hebben de renners een rustdag verdiend. Gelukkig voor hen wacht er maandag geen loodzware bergetappe, maar lijkt de tiende rit uit te gaan draaien op een sprint. Als je denkt aan een sprint, dan denk je aan Dylan Groenewegen. “Ik heb mij zondag geprobeerd te sparen om het maandag te proberen”, zei hij na afloop.

Halve rustdag

Op papier is de rit iets te zwaar voor de viervoudig etappewinnaar. Met drie beklimmingen van derde categorie en een hindernis van vierde categorie is het geen typische sprintetappe. Mannen als Peter Sagan, Michael Matthews en Sonny Colbrelli vinden dat niet erg, maar voor Groenewegen en Viviani mag het parcours gerust iets vlakker zijn. Desalniettemin kregen zij zondag de kans om zich te sparen.

“Veel gebeurde er vandaag niet”, vertelde Groenewegen na afloop. Een kopgroep van vijftien kreeg een vrijgeleide van het peloton, waarna Impey in een sprint Benoot de baas was. “Ik heb mij geprobeerd te sparen voor morgen. Dan wacht er een nieuwe sprintkans. Ik denk dat veel teams een sprint willen, dus zal er controle in het peloton zijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit.”

Dylan Groenewegen 2019

Share this post