Groenewegen baalt: ‘Met deze benen moet je winnen’

Groenewegen baalt: ‘Met deze benen moet je winnen’

Dylan Groenewegen kwam dinsdag in de massasprint niet verder dan een vierde plaats. Een mooie opsteker na een zesde plaats in de openingsrit en het niet kunnen meesprinten in de tweede etappe, maar toch baalt de Nederlander. “Ik ben teleurgesteld dat ik niet win. Met deze benen moet je winnen”, zegt hij tegen het ANP.

Perfecte moment kiezen

Groenewegen leek iets te ver van achteren te zitten toen hij aan zijn sprint begon. Net voordat André Greipel aanging, viel het even stil en kon Groenewegen een beetje opschuiven. Hij manoeuvreerde zich langs zijn collega-sprinters en finishte als vierde achter Fernando Gaviria, Peter Sagan en Greipel. “Ik heb niks om boos over te zijn.”

“Ik zat op positie, de ploeg heeft uitstekend werk gedaan. Op gegeven moment wilde ik er rechts uit, maar toen kwamen ze weer naar links omdat ze klem zaten en weer in het wiel wilden zitten. Toen wilde ik gaan sprinten. De sprint is een secondenspel, en dan moet je het perfecte moment kiezen. Dat geldt zeker voor de Tour. Dat heb ik vandaag niet gedaan”, aldus Groenewegen.

Nieuwe kans

Woensdag krijgt hij een nieuwe kans, al lijkt de etappe meer geschikt te zijn voor renners als Greg Van Avermaet en Fernando Gaviria. De laatste kilometers lopen omhoog, waardoor het voor rassprinters als Groenewegen moeilijker wordt om mee te doen voor de winst.

Share this post