Groenewegen baalt: ‘Ik had niet de benen’

Groenewegen baalt: ‘Ik had niet de benen’

Dylan Groenewegen kwam in de openingsetappe van de Tour de France 2018 niet verder dan een zesde plaats. De Amsterdammer was simpelweg niet goed genoeg om mee te doen voor de overwinning. “Ik had niet de benen die ik het hele jaar wel had.”

Sterke Gesink

Robert Gesink deed geweldig werk door zo’n beetje de hele dag op kop te rijden voor zijn teamgenoot. Nadat Gesink – met de hulp van Quick-Step en FDJ – bijna hoogstpersoonlijk de drie aanvallers had teruggepakt, ontstond er een valpartij waarbij Arnaud Démare betrokken was. “De ploeg leverde uitstekend werk en ik voelde me eigenlijk de hele dag wel goed. Pas na de val van Démare kon ik mij niet meer goed in gang trekken en niet in de gewenste positie aan de sprint beginnen”, blikt Groenewegen terug op de site van LottoNL-Jumbo.

Achter winnaar Fernando Gaviria finishte Groenewegen als zesde. De eenmalige Touretappewinnaar baalt, maar weet dat hij zondag een nieuwe kans krijgt. “We gaan er morgen gewoon weer voor”, aldus Groenewegen. Gesink voegt daar aan toe: “Dylan heeft het hele jaar laten zien dat hij goed is. Hij gaat het zeker in deze Tour nog laten zien.”

Share this post