Greipel zet carrière voort bij Fortuneo-Samsic

Greipel zet carrière voort bij Fortuneo-Samsic

André Greipel rijdt de komende twee seizoenen voor Fortuneo-Samsic, zo heeft de Franse ploeg bekend gemaakt. Greipel rijdt sinds 2011 voor de Belgische ploeg Lotto-Soudal en kreeg vorige maand te horen dat hij moet vertrekken. Bij de kleinere Franse ProContinentale ploeg heeft hij nu onderdak gevonden.

Leermeester

Greipel wordt bij Fortuneo-Samsic ploeggenoot van Warren Barguil en Bram Welten, die voorlopig voor 2019 naast Greipel de enige buitenlander is in de overwegend Franse ploeg. Welten zal veel met Greipel te maken krijgen, want De Gorilla zal zijn ervaringen graag met de jonge renners willen delen. “Ik steef ernaar om deze getalenteerde jonge generatie vooruit te helpen, terwijl ik daarnaast mijn eigen sportieve doelstellingen najaag. Ik kijk er naar uit om deze rol in een nieuwe omgeving te ontdekken.”

De 36-jarige Duitser won in zijn carrière vier Vuelta-etappes, zeven Giro-etappes en liefst elf Touretappes. De Franse ronde is voor Fortuneo-Samsic uiteraard de belangrijkste koers van het seizoen en dat beseft Greipel maar al te goed. “Ik spreek en begrijp een paar woorden Frans, maar ik denk dat ik de Franse taal na de eerste wedstrijden al beter zal beheersen. De Tour komt vaak door Bretagne, dus ik begrijp dat daar gepresteerd moet worden.”

Ewan zijn vervanger?

De geruchten gaan rond dat Greipel bij Lotto-Soudal wordt opgevolgd door Caleb Ewan. Het contract van de jonge Australiër bij Mitchelton-Scott loopt na dit seizoen af, waardoor hij transfervrij kan overkomen naar de Belgische topploeg.

Share this post