Giro d’Italia 2019 kent liefst drie tijdritten

Giro d’Italia 2019 kent liefst drie tijdritten

Woensdag is het parcours voor de Giro d’Italia van 2019 bekend gemaakt. Voor Tom Dumoulin is het parcours op zijn lijf geschreven. De Giro-organisatie heeft er namelijk voor gekozen om liefst drie tijdritten op te nemen. Dat zijn er twee meer dan in de Tour de France.

3x tijdrijden

Dumoulin liet na zijn tweede plaats in de Tour doorschemeren dat hij in 2019 een gooi wil doen naar de eindwinst. Zijn plannetje stond vast, maar mogelijk is hij door de Tourpresentatie toch gaan twijfelen. Met slechts één individuele tijdrit van 28 kilometer en heel veel klimkilometers op grote hoogte is het Tourparcours niet helemaal geschikt voor de Nederlander. Uit publicitaire overweging ziet Sunweb zijn kopman graag starten in de Tour, maar zijn programma staat nog niet vast. De Giro-organisatie legt Dumoulin wel volledig in de watten.

De Giro 2019 begint op 11 mei 2019 met een 8,2 kilometer lange klimtijdrit in Bologna. De negende etappe is ook een race tegen de klok, maar dan met een lengte van 34 kilometer en veel beklimmingen. De Giro eindigt op 2 juni met een tijdrit van 15 kilometer door Verona. Vergeleken met de Tour is het parcours qua beklimmingen iets minder heftig, maar in de slotweek doemen wel bergreuzen als de Gavia en Mortirolo op.

Share this post