Giro d’Italia 2018: Selecties AG2R en Bardiani-CSF bekend

Giro d’Italia 2018: Selecties AG2R en Bardiani-CSF bekend

Na LottoNL-Jumbo zijn ook de selecties van AG2R La Mondiale en Bardiani-CSF bekend gemaakt voor de Giro d’Italia 2018. AG2R La Mondiale mikt op Alexandre Geniez als kopman, terwijl een echte klassementsman bij wildcardploeg Bardiani-CSF ontbreekt.

Toprenners ontbreken bij AG2R

De selectie van AG2R bestaat uit zes Franse renners, maar een uitgesproken toprenner maakt geen deel uit van de Giro-ploeg. Romain Bardet mikt op de Tour de France, terwijl AG2R vorig jaar afscheid nam van vaste Giroklant Domenico Pozzovivo. Geniez moet bij afwezigheid van hen de kar trekken en mikt naast een goed klassement ook op etappewinst. “Dat is de enige manier om scherp te blijven: mikken op ritzeges,” blikt de ploegleider vooruit in het persbericht. Geniez werd bij zijn debuut in 2014 knap dertiende in de Giro, een jaar later finishte hij als negende.

Bardet richtte zich dit voorjaar op de heuvelklassiekers. De Fransman werd zondag succesvol derde in Luik-Bastenaken-Luik en bereidt zich nu voor op de Tour de France. Vorig jaar werd Bardet derde in het eindklassement en tekende hij voor zijn derde etappeoverwinning in Le Grande Boucle.

Selectie AG2R La Mondiale voor de Giro d’Italia 2018:

– Alexandre Geniez
– François Bidard
– Mickaël Chérel
– Nico Denz
– Hubert Dupont
– Quentin Jauregui
– Matteo Montaguti
– Clément Venturini

Bardiani-CSF gaat voor eerherstel

Dat Bardiani-CSF opnieuw mee mag doen aan de Giro mag een klein wonder heten. Daags voor de Giro van 2017 werden Stefano Pirazzi en Nicolas Ruffoni betrapt op dopinggebruik. De ProContinentale ploeg ging met slechts zeven man van start en lag stevig onder vuur. Een slechte Giro zonder hoogtepunten volgde. Later in het jaar liep er nog een renner van Bardiani-CSF tegen de dopinglamp, maar ondanks alles heeft de ploeg toch een wildcard ontvangen.

Bardiani-CSF 2018

Giulio Ciccone is de man om in de gaten te houden bij Bardiani-CSF. Ciccone werd negende in de Ronde van de Alpen en schreef zondag de Giro dell’Appennino op zijn naam. Andrea Guardini wordt uitgespeeld in de massasprint, terwijl Alessandro Tonelli in de Ronde van Kroatië bewees dat hij een neusje heeft voor de juiste vlucht.

Selectie Bardiani-CSF voor de Giro d’Italia 2018:

– Giulio Ciccone
– Simone Andreetta
– Enrico Barbin
– Andrea Guardini
– Mirco Maestri
– Manuel Senni
– Paolo Simion
– Alessandro Tonelli


We hebben alles over de Giro voor je verzameld op fiets.nl/giro. Je vindt hier de deelnemende renners en teams, de klassementen en uitslagen, het etappe-overzicht en tijdens de etappe’s een liveticker met het laatste nieuws.


The post Giro d’Italia 2018: Selecties AG2R en Bardiani-CSF bekend appeared first on Fiets.nl – Race en MTB website.

Share this post