Giro 2019: Mollema rijdt tijdrit van zijn leven, maar Roglic wint

Giro 2019: Mollema rijdt tijdrit van zijn leven, maar Roglic wint

Primoz Roglic heeft in San Marino een geweldige klap uitgedeeld aan zijn concurrenten. De Sloveen was in een lastige tijdrit veel sneller dan onder anderen Simon Yates en Miguel Angel Lopez. Bauke Mollema reed de tijdrit van zijn leven en eindigde knap als derde.

Verrassende Campenaerts

Op papier was het 35 kilometer lange parcours niet geschikt voor erkend tijdritspecialist Victor Campenaerts, maar de Belg zette wel een absolute toptijd neer. Mede door een ijzersterk eerste deel pakte hij veel marge voor de klim. Door materiaalpech in de laatste kilometer verloor Campenaerts nog wat tijd, maar zette hij wel met afstand de beste tijd neer.

Het was wachten op de klassementsmannen. Terwijl het in San Marino steeds harder ging regenen, ging Bauke Mollema als een van de eerste favorieten van start. Hij verbaasde vriend en vijand door onderweg scherpe tussentijden neer te zetten en op 49 seconden van Campenaerts te finishen. Alle andere klassementsmannen beten zich stuk op de tijd van de Groninger, behalve Roglic. De Sloveen dook met maar liefst een minuut onder Mollema’s tijd en daarmee ook elf tellen onder dat van Campenaerts.

Verliezers

Simon Yates en Miguel Angel Lopez zijn de verliezers van de dag. Yates was op het vlakke nog prima onderweg, maar gaf op de klim veel prijs en verloor uiteindelijk mee dan drie minuten op Roglic. Lopez gaf door materiaalpech zelfs bijna vier minuten toe.

Mollema schuift in het klassement op naar de twaalfde plaats en staat nog maar elf seconden achter Nibali. Valerio Conti reed een prima tijdrit en blijft leider. Roglic nadert hem tot op minder dan twee minuten.

Uitslag en klassement

Share this post