Giro 2019: Mollema kent zware dag, maar loopt geen schade op

Giro 2019: Mollema kent zware dag, maar loopt geen schade op

Bauke Mollema had het op de eerste zware klim in deze Giro d’Italia even zwaar, maar finishte toch tussen de meeste klassementsmannen. Over het resultaat was de kopman van Trek-Segafredo daarom tevreden. “Het was erg lastig.”

‘Bergop voelde ik me niet super’

“Ik ben blij dat ik geen tijd verloren heb op de meeste klassementsrenners. Bergop voelde ik me nog niet supergoed”, vertelde Mollema na de rit die gewonnen werd door de Italiaan Cesare Benedetti.

Mollema begon de klim van de Montoso, een berg van de eerste categorie, in een groep waaruit aan de achterkant de Luxemburger Bob Jungels verrassend wegviel en de Spanjaard Mikel Landa en de Colombiaan Miguel Ángel López wegreden. Zij pakten een kleine halve minuut op mannen als Primoz Roglic, Vincenzo Nibali en dus Mollema, die onder de top ook had moeten lossen.

“Het was lastig, zeker na twaalf vlakke dagen en dan zo’n steile klim. Ik had vlak onder de top even een lastig momentje. Gelukkig kon ik mij op het vlakke nog herpakken. Morgen moet het beter, want dan finisht het bergop en ontstaan er zeker grotere verschillen.”

Klassement na 12 etappes

Share this post