Giro 2019: Masnada wint de rit, Conti pakt roze

Giro 2019: Masnada wint de rit, Conti pakt roze

De Italianen hebben de macht gegrepen in de 102de Giro d’Italia. Fausto Masnada en Valerio Conti reden weg uit een kopgroep van dertien en verdeelden keurig de prijzen: de rit voor Masnada en het roze voor Conti.

Val van Roglic

Na de regenachtige etappe van woensdag was het donderdagochtend droog bij de start. Toch werd er gevallen, met niet de minste renners. Onder andere Primoz Roglic maakte een schuiver. De leider in het klassement kon echter zonder al te veel schade zijn weg vervolgen. Laurens ten Dam moest de ronde met ribklachten wel verlaten.

Dertien renners reden in verschillende fases weg. Sam Oomen zat erbij, net als Valentin Madouas, Nans Peters, José Joaquin Rojas, Pieter Serry, Nicola Conci, Nicola Bagioli, Giovanni Carboni, Amaro Antunes, Ruben Plaza, Andrey Amador, Fausto Masnada en Valerio Conti, de beste renner in het klassement. Jumbo-Visma vond het allemaal prima en gaf de vluchters alle ruimte. Roglic vond het niet erg om zijn roze leiderstrui aan een van de aanvallers in te leveren.

Masnada en Conti

Na meer dan 200 kilometer stond er nog een zware beproeving te wachten voor de renners: de vijftien kilometer lange Coppa Casarinelle (gemiddeld 4,4%). Al snel gingen Masnada en Conti op avontuur en pakten ze een halve minuut op Carboni, Rojas en Plaza. Het peloton reed op dat moment op bijna acht minuten achterstand.

Masnada en Conti werden niet meer teruggehaald. Masnada deed het meeste kopwerk en ‘mocht’ van Conti de rit pakken. Conti neemt het roze over van Roglic.

Share this post