Giro 2019: Gaviria en De Plus stappen af

Giro 2019: Gaviria en De Plus stappen af

Fernando Gaviria heeft de Giro d’Italia verlaten. De winnaar van de derde etappe (weliswaar na diskwalificatie van Elia Viviani) ondervindt teveel hinder van zijn linkerknie. Tijdens de zevende rit stapte hij vroegtijdig af.

UAE Emirates: geluk en pech

Gaviria stond met veel twijfels aan de start van de Giro, maar wist zich knap op te richten. In de derde rit werd hij tweede achter Viviani, maar kreeg hij later toch nog de overwinning toegewezen omdat de Italiaans kampioen van zijn lijn was geweken.

Voor UAE Emirates is de opgave van Gaviria opnieuw een tegenvaller. Eerder werd Gaviria’s landgenoot Juan Sebastian Molano al wegens afwijkende bloedwaarden uit de ronde gehaald. Op dit moment rijdt Gaviria’s teamgenoot Valerio Conti in de roze leiderstrui.

Slecht nieuws voor Jumbo-Visma

Ook bij Jumbo-Visma valt er een uitvaller te betreuren: Laurens De Plus is afgestapt. De Belgische klimmer moest al vroeg in de etappe forfait geven. Een flinke aderlating voor de Nederlandse ploeg, want De Plus zou Primoz Roglic moeten bijstaan in het hooggebergte. De Belg begon nochtans goed aan de Giro met een achtste plaats in de openingstijdrit.

Jumbo-Visma, Primoz Roglic 2019
Een knecht minder voor Roglic.

Volg de rit hier.

Share this post