Giro 2019: Ackermann verslaat de sprintelite in Fucecchio

Giro 2019: Ackermann verslaat de sprintelite in Fucecchio

Pascal Ackermann heeft de tweede etappe in de Giro d’Italia gewonnen. De Duits kampioen was in een massasprint sneller dan Elia Viviani en Caleb Ewan. De leiderstrui van Primoz Roglic kwam vandaag niet in gevaar.

Kopgroep van acht

Al vroeg in de etappe gingen acht renners op avontuur. Giulio Ciccone, Sean Bennett, Mirco Maestri, Marco Frapporti, Lukasz Owsian, Damiano Cima, Francois Bidard en William Clarke reden lange tijd zo’n vier minuten voor het peloton uit, maar kregen niet meer ruimte.

Met twee tussen- en bergsprints op het menu, waren het de Italianen die zich vooraan meldden. Frapporti en Cima wonnen de sprints, Ciccone verstevigde op de twee beklimmingen zijn positie in het bergklassement. Na de laatste klim, op minder dan dertig kilometer van het einde, was de kopgroep van acht gehalveerd. Owsian, Frapporti, Bidard en Ciccone werden in de laatste tien kilometer gegrepen.

Het draaide op een massasprint uit. Caleb Ewan werd goed afgezet door Jasper De Buyst, maar het was Pascal Ackerman die het zegegebaar mocht maken. De Duitser wist de sprintelite Viviani, Ewan, Fernando Gaviria en Arnaud Démare te verslaan.

Primoz Roglic blijft leider. Zijn leiderstrui kwam in de regenachtige etappe niet in gevaar. Tom Dumoulin finishte als twintigste.

Uitslag 2e etappe Giro d’Italia 2019

1. Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) ,,
2. Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) ,,
3. Caleb Ewan (Lotto-Soudal) ,,
4. Fernando Gaviria (UAE Emirates) ,,
5. Arnaud Démare (Groupama-FDJ) ,,
6. Davide Cimolai (Israel Cycling Academy) ,,
7. Viacheslav Kuznetsov (Katusha-Alpecin) ,,
8. Jasper De Buyst (Lotto-Soudal) ,,
9. Kristian Sbaragli (Israel Cycling Academy) ,,
10. Kristian Selig (BORA-hansgrohe) ,,
20. Tom Dumoulin (Sunweb) ,,

Uitslag en klassement

Pascal Ackermann juicht.

Primoz Roglic 2019
Het was slecht weer onderweg.

Share this post