Gilbert moet de strijd staken na duikeling

Gilbert moet de strijd staken na duikeling

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing: Philippe Gilbert’s Tour de France zit er op. De Belg kwam in de afdaling van de Portet d’Aspet hard ten val terwijl hij aan de leiding reed. Hij reed de etappe nog wel uit.

Knieproblemen

Gilbert ging op de Portet d’Aspet in de aanval en begon met een mooie voorsprong op de achtervolgende groep aan de afdaling. Tijdens de afdaling schatte Gilbert een bocht verkeerd in en reed hij rechtdoor in plaats van linksaf en viel hij over een betonnen rand in het diepe. Gelukkig krabbelde hij snel weer op en stak hij zelfs zijn duim op naar de camera, als teken dat het goed ging. Gilbert reed de koers wel uit, maar onderzoek in de medische bus van de Tour bracht knieproblemen aan het licht.

Gilbert viel namelijk op zijn linkerbeen en heeft teveel last om woensdag te starten in de zeventiende etappe. Het is voor de Waal en Quick-Step een flinke streep door de rekening. Eerder op de dag moest Tim Declercq namelijk al de Tour verlaten met maagklachten. Het goede nieuws is dat Julian Alaphilippe de rit won en Quick-Step’s zegeteller op vier zette.

Prijs van de strijdlust

Gilbert kreeg na afloop nog wel de prijs van de strijdlust uitgereikt, maar is woensdag dus niet te bewonderen met het rode rugnummer.

Update: Gilbert reed de etappe uit met een gebroken knieschijf..

Share this post