Gesink blijft drie jaar langer bij LottoNL-Jumbo

Gesink blijft drie jaar langer bij LottoNL-Jumbo

Robert Gesink koerst ook de komende drie seizoenen voor LottoNL-Jumbo. De Achterhoeker heeft zijn contract tot en met 2021 verlengd. “Hij wordt steeds meer een teamplayer die als wegkapitein de jongeren en de kopmannen bijstaat”, zegt manager Richard Plugge in het persbericht.

‘Ik hoef niet naar een andere ploeg’

Gesink zal niet alleen in dienst van de kopmannen koersen, maar ook voor eigen succes mogen rijden. “Hij is te goed om zich alleen maar weg te cijferen. Hij krijgt ook de komende jaren kansen om voor eigen succes te gaan”, aldus Plugge. “Het is mooi dat ik dit nog een heel aantal jaren mag doen. Ik was toe aan die veranderde rol. Daarvoor hoef ik niet naar een andere ploeg”, licht Gesink zijn keuze toe.

Gesink werd in 2007 wielerprof bij Rabobank en reed altijd voor de Nederlandse ploeg. Twee jaar geleden won hij een rit in de Vuelta a España en deze Tour de France maakte hij jacht op zijn eerste etappeoverwinning in de Franse ronde, maar slaagde daar ondanks een sterk optreden en meerdere korte klasseringen niet in. Wel is hij een belangrijke schakel in het succes van Primoz Roglic en Steven Kruijswijk, die voorafgaand aan de laatste bergetappe op de vierde en zesde plaats bivakkeren.

Share this post