Geen WK Mountainbike, maar WK op de weg voor Mathieu van der Poel

Geen WK Mountainbike, maar WK op de weg voor Mathieu van der Poel

De kogel is door de kerk. Mathieu van der Poel fietst in september het WK wielrennen in Yorkshire. De Nederlands kampioen twijfelde tussen dit WK en het WK mountainbike, maar kiest nu definitief voor het WK op de weg, meldt de KNWU.

Daarmee geeft Mathieu gehoor aan de oproep van bondscoach Koos Moerenhout. Die ziet hem graag in Groot-Brittannië aan de start verschijnen. Moerenhout: “Ik ben blij dat we Mathieu kunnen opnemen in de Nederlandse selectie voor Yorkshire. Ik ben ervan overtuigd dat we met een sterke ploeg aan het vertrek staan en met Van der Poel erbij neemt de kracht van de Nederlandse ploeg alleen maar toe.

Omdat het WK mountainbike begin september én in Canada is, wordt het te belastend om aan beide disciplines mee te doen. Van der Poel: ”Ik vind het uiteraard erg jammer dat ik de WK mountainbike links moet laten liggen, maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden. En ik kan niet ontkennen dat het WK-parcours in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor de WK op de weg.”

Het wordt het eerste WK wielrennen voor Van der Poel. Mathieu krijgt trouwens dispensatie van de KNWU om niet te hoeven starten bij het Nederlands Kampioenschap van eind deze maand.

22 t/m 29 september
De WK wielrennen op de weg zijn van 22 tot en met 29 september in Yorkshire. Op 6 oktober doet Van der Poel wel nog mee aan het mountainbike testevent in Tokio, “De Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel. De drie combineren is niet haalbaar.

Share this post