Geen vlekkeloze race, maar Van der Poel wint wel

Geen vlekkeloze race, maar Van der Poel wint wel

Mathieu van der Poel heeft in Baal een dubbelslag geslagen. Na een tumultueuze wedstrijd kwam hij na amper 55:30 minuten als eerste over de meet en neemt hij de leiding in het DVV-klassement over van Toon Aerts, die op 34 seconden achterstand als tweede eindigde.

Incidentrijk

Zonder Wout van Aert ging om 15:00 uur de cross van start. Al direct was er gedoe en kwamen Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch hard in aanraking met de grond. Vanthourenhout, outsider voor de overwinning, wachtte een inhaalrace. Op hetzelfde moment nam Van der Poel de leiding over van Corné van Kessel en leek de wedstrijd vroegtijdig van alle spanning beroofd te worden, maar enkele meters later gleed Van der Poel onderuit en verloor hij veel plaatsen. Na een rondje keerde hij weer van voren terug en nam hij de koppositie over.

Van der Poel nam veel risico’s, gleed wederom een paar keer weg, maar bouwde zijn voorsprong wel verder uit. Na zeven rondes kwam hij als eerste over de meet en bleef hij Aerts met 34 seconden voor. Dat is voldoende om de leiding in het DVV-klassement over te nemen. Aerts veroverde onderweg 15 bonificatieseconden waardoor hij 26 seconden voorsprong pakte, maar kijkt nu dus tegen een achterstand van 8 seconden aan. Laurens Sweeck finishte als derde voor Eli Iserbyt, Kevin Pauwels en Van Kessel.

Neff

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jolanda Neff. De mountainbikester bleef in een mooie cross Sanne Cant voor.De Nederlandse topvrouwen waren niet van de partij.

Share this post