Geen Pontchâteau voor Van der Poel, maar trainingskamp

Geen Pontchâteau voor Van der Poel, maar trainingskamp

Mathieu van der Poel is er zondag niet bij als in Pontchãteau de achtste wereldbekerveldrit van het seizoen wordt verreden. De Nederlander won de laatste vijf wedstrijden van de wereldbeker, maar heeft geen zicht meer op de eindwinst. Van der Poel sloeg ook de eerste wereldbekerwedstrijden in de VS over.

Wel Vos, geen Brand

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zeven renners geselecteerd voor de WB-manche: David van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Stan Godrie, Sieben Wouters, Joris Nieuwenhuis en Gosse van der Meer. Bij de vrouwen zijn Marianne Vos, Maud Kaptheijns, Annemarie Worst, Sophie de Boer, Denise Betsema, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Fleur Nagengast, Manon Bakker en Yara Kastelijn.

Vos zou eerst niet deelnemen aan de cross in Frankrijk, maar heeft Pontchãteau toch toegevoegd aan haar programma. De nummer twee van het afgelopen NK is namelijk leidster in het wereldbekerklassement en verdedigt in Pontchãteau een voorsprong van 56 punten op Sanne Cant. Lucinda Brand is er niet bij, zij verkiest een trainingskamp ook boven de wedstrijd.

Selectie Elite-renners
1. David van der Poel
2. Lars van der Haar
3. Corné van Kessel
4. Stan Godrie
5. Sieben Wouters
6. Joris Nieuwenhuis
7. Gosse van der Meer

Selectie Elite vrouwen
1. Marianne Vos
2. Maud Kaptheijns
3. Annemarie Worst
4. Sophie de Boer
5. Denise Betsema
6. Ceylin del Carmen Alvarado
7. Inge van der Heijden
8. Fleur Nagengast
9. Manon Bakker
10. Yara Kastelijn

Share this post