Geblesseerde Uran verlaat de Tour de France

Geblesseerde Uran verlaat de Tour de France

Rigoberto Uran gaat vandaag niet van start in de twaalfde etappe van Bourg-Saint-Maurice naar Alpe d’Huez. De Colombiaan is te geblesseerd om door te rijden. Zondag kwam de nummer twee van de Tour de France 2017 hard ten val en daarvan is hij nog niet hersteld.

Overal pijn

“Na de val is het alleen maar erger geworden. Het herstel gaat heel moeizaam”, zegt hij in een videoboodschap. “Woensdag merkte ik het al bij het oprijden van de eerste klim; mijn hele lichaam deed pijn. Ik denk dat het de juist beslissing is om de Tour te verlaten, al doet het wel pijn. Ik heb mij helemaal gefocust op deze Tour, maar het is helaas niet anders.”

Uran eindigde twee keer als tweede in de Giro d’Italia en finishte vorig jaar ook als tweede in de Tour, inclusief een etappezege. Dit jaar zette de Colombiaan weer alles op de Tour, maar zit zijn vijfde deelname er al na elf etappes op.

Geen beste Tour

Het zit EF Education First nog niet mee deze Tour. Lawson Craddock kwam in de eerste etappe ten val en rijdt nog mee, al is het meer overleven. Verder hebben de Amerikanen nog weinig laten zien en staan ze niet voor niets stijf onderaan in het geldklassement. Na negen etappes verdienden ze minder dan €2000.

Pierre Rolland is op de 39e plaats de beste renner in het klassement. De Fransman staat al op 37 minuten achterstand van Geraint Thomas.

Share this post