Gallopin rijdt naar de winst in Pozo Alcón

Gallopin rijdt naar de winst in Pozo Alcón

Tony Gallopin heeft de zevende etappe in de Vuelta a España 2018 gewonnen. De Fransman reed met nog twee kilometer te gaan weg uit het uitgedunde peloton en bleef uiteindelijk Peter Sagan en Alejandro Valverde met vijf seconden voor.

Zeven vluchters

Vroeg in de etappe gingen zeven renners op avontuur. De namen: Floris De Tier (LottoNL-Jumbo), Alexis Gougeard (AG2R), Nicola Conci (Trek-Segafredo), Edward Ravasi (UAE Emirates), Alex Aranburu (Caja-Rural), Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) en Michael Woods (EF Education First). Het peloton speelde met de koplopers en gaf ze weinig ruimte. Woods bleef als laatste vluchter over, maar werd voordat de finale losbrak gegrepen.

Na verschillende valpartijen en de beklimming van de loodzware klim in Ceal bleef er slechts een klein pelotonnetje over. Kwiatkowski kwam met nog tien kilometer te gaan ten val en moest in de achtervolging, terwijl er voorin slag om slinger gedemarreerd werd door vooral George Bennett. In de laatste vier kilometer trok de Nieuw-Zeelander opnieuw door en kreeg hij diverse toprenners mee, waaronder Nairo Quintana. De groep werd snel weer ingerekend.

Aanval Gallopin

De samenwerking was ver te zoeken, dus kon Tony Gallopin de oversteek maken naar eenzame leider Jésus Herrada. De Fransman liet de Spanjaard direct achter en stormde op de finish af. Het peloton kwam nog dichtbij in de oplopende slotkilometer, maar de AG2R-renner hield knap stand en won in Pozo Alcón. Sagan won op vijf seconden achterstand de sprint van het peloton ten koste van thuisrijder Valverde.

Uitslag 7e etappe Vuelta a España 2018

1. Tony Gallopin (AG2R)
2. Peter Sagan (BORA-hansgrohe)
3. Alejandro Valverde (Movistar)
4. Eduard Prades (Euskadi)
5. Omar Fraile (Astana)
6. Rigoberto Uran (EF Education First)
7. Ion Izagirre (Bahrain-Merida)
8. Enric Mas (Quick-Step)
9. Wilco Kelderman (Sunweb)
10. Sepp Kuss (LottoNL-Jumbo)

Uitslag en klassement

Share this post