Froome: ‘Voor ons is dit een droomscenario’

Froome: ‘Voor ons is dit een droomscenario’

Is er spanning tussen Chris Froome en Geraint Thomas? Nee, zegt Froome. Volgens de viervoudig Tourwinnaar is er niets aan de hand en spreekt hij zelfs van een droomscenario dat Thomas aan de leiding staat voor de beoogde kopman. “Wij hoeven niet aan te vallen, dat is iets voor de anderen. Als één van ons tweeën de Tour wint ben ik gelukkig”, aldus Froome tijdens de persconferentie op de tweede rustdag.

‘Dat heb ik nog nooit meegemaakt’

In een hotel in Carcassonne was de wereldpers bijeengekomen om die ene vraag te stellen: wie is nou eigenlijk de kopman? Zowel Froome, Thomas, manager Dave Brailsford als Wout Poels lieten zich op de vlakte. “Als er maar iemand van Team Sky wint” en “we gunnen elkaar het beste” klonk het clichématig. “We zijn teamgenoten en kunnen goed met elkaar opschieten. Het zou voor ons pas erg zijn als Tom Dumoulin straks in Parijs met het geel om zijn schouder staat”, zei Thomas.

Van Wout Poels mogen we normaliter veel verwachten in de derde week. De Nederlander zal in tegenstelling tot de eerdere bergetappes langer bij Froome en Thomas moeten blijven, als hij daar de benen voor heeft. Hem maakt het niet uit wie er wint. “We staan 1 en 2 in het klassement, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik denk dat degene die een kans krijgt er gewoon voor moet gaan.”

Laatste week

Voor Poels is het geen verrassing dat Thomas er bovenuit steekt. “Helemaal verrast zijn we natuurlijk niet. We wisten dat Thomas goed zou kunnen meekomen. Voorlopig bekijken we het van dag tot dag hoe we alles gaan aanpakken. Zelf voel ik me goed, al keek ik wel uit naar deze rustdag. Ik kijk uit naar de laatste week”, aldus Poels tegen het ANP.

Na vijftien etappes staat Thomas met 1:39 minuut voorsprong op Froome aan de leiding. Dumoulin staat derde op 1:50 minuut. Er wachten nog zes etappes op de renners, waarvan één bergop finisht en een tijdrit van 31 kilometer.

Chris Froome en Geraint Thomas 2018

Share this post