Froome verliest opnieuw tijd, maar blijft optimistisch

Froome verliest opnieuw tijd, maar blijft optimistisch

Voor Chris Froome verloopt de Giro d’Italia 2018 nog niet volgens plan. De Brit kwam bij de verkenning van de tijdrit in Jeruzalem ten val en verloor diezelfde dag 37 seconden op Tom Dumoulin. Dinsdag kreeg de viervoudig Tourwinnaar opnieuw een grote klap te verwerken; hij verloor 17 tellen op de Nederlander. Toch is Froome nog strijdvaardig en ziet hij lichtpuntjes.

Ingesloten

Froome vertelt aan Cyclingnews dat hij in de slotkilometers wat ingesloten raakte en daardoor het contact met het voorste gedeelte van het peloton verloor. “Het was een zware dag”, blikt Froome terug. “De jongens hebben het geweldig gedaan om mij de hele dag van voren te houden. Helaas raakte ik in de slotkilometers ingesloten en werd ik nagenoeg tot stilstand gebracht door de dranghekken, waardoor ik belangrijke posities verloor en mij niet goed kon positioneren voor de steile slotkilometer.”

Als dertigste passeerde Froome de finishstreep en verloor hij opnieuw kostbare tijd op Dumoulin. In het klassement kijkt hij inmiddels tegen een achterstand op van 55 seconden op roze truidrager Rohan Dennis en 54 seconden op Dumoulin. Toch is het volgens Froome te vroeg om al op te geven. “Ik ben optimistisch en kijk uit naar de volgende etappes. Over het algemeen voel ik mij goed en merk ik dat ik steeds beter herstel van mijn val, want mijn rechterkant van het lichaam doet al minder pijn. Nu kijk ik vooral vooruit naar de vijfde etappe, alvorens ik mij richt op de eerste echte bergetappe met aankomst op de Etna.”

Lastige rit

De vierde Giro-etappe werd dinsdag gewonnen door Tim Wellens. Woensdag wacht een soortgelijke etappe met aankomst in Santa Ninfa. Onderweg staan er drie beklimmingen van vierde categorie op het programma en de aankomst ligt wederom op een steile muur.

Tim Wellens 2018

Lees ook

Voorbeschouwing 5e etappe Giro d’Italia 2018

Share this post