Froome na tijdverlies: ‘Vooral blij dat de schade meevalt’

Froome na tijdverlies: ‘Vooral blij dat de schade meevalt’

Chris Froome, Richie Porte en Nairo Quintana waren voor het begin van de Tour de France de drie grote favorieten om de 105e editie te winnen, maar na slechts één etappe kijken ze allemaal al tegen een achterstand van ongeveer een minuut aan. Froome kwam in een bocht hard ten val en dook het gras in, maar gelukkig voor de Brit valt de schade mee.

‘Het hoort er helaas bij’

In een persbericht van Team Sky laat de viervoudig Tourwinnaar weten dat het een hectische slotfase was en de schade na zijn val meevalt. “Ik heb vandaag veel valpartijen gezien. We weten dat de eerste dagen in de Tour altijd hectisch en gevaarlijk zijn. Het hoort er helaas bij”, blikt hij terug op de 201 kilometer lange etappe, die uiteindelijk na een massasprint gewonnen werd door Fernando Gaviria.

“We zaten met het team goed van voren in de laatste kilometers, veel meer konden mijn ploeggenoten er niet aan doen. Het was erg hectisch met al die sprinters vooraan, maar dat hoort bij het wielrennen. Ik ben vooral blij dat ik niet geblesseerd ben geraakt en weet dat het nog lang duurt voor we in Parijs zijn”, blijft Froome optimistisch ondanks het tijdverlies van 51 seconden.

Thomas schaduwkopman?

Sky zag niet alleen Froome tijd verliezen, maar ook het supertalent Egan Bernal, Michal Kwiatkowski en Wout Poels. Geraint Thomas finishte als enige Sky-renner in het peloton.

Share this post