Froome heeft zijn zinnen gezet op de Vuelta

Froome heeft zijn zinnen gezet op de Vuelta

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar Chris Froome gaat een poging wagen om drie grote rondes in een jaar te winnen. Mocht Froome er in slagen om na de Giro d’Italia ook de Tour de France te winnen, dan start hij hoogstwaarschijnlijk ook in de Vuelta a España.

Geschiedenis schrijven

Froome’s ploegleider Nicholas Portal vertelde tijdens de persconferentie van Team Sky op de eerste rustdag van de Tour de France 2018 dat Froome geschiedenis wil schrijven. Mocht de Brit namelijk alle drie de grote rondes in één jaar winnen, dan wordt hij de eerste renner die dat is gelukt. Alles hangt volgens Portal af van een eventuele Touroverwinning.

Tegenover Cyclingnews liet Portal eerder al doorschemeren dat Froome zijn zinnen heeft gezet op een Vuelta-deelname, maar dat hij zich eerst volledig richt op de Tour. “Het is iets waar we na de Tour over gaan praten, maar het is zeker een mogelijkheid, ja”, zei Portal. “Het belangrijkste is natuurlijk hoe Chris zich na de Tour voelt en of hij conditioneel in staat is om de Vuelta te rijden.”

Recordjacht

De 33-jarige geboren Keniaan won al vier keer de Tour de France en maakte onlangs zijn hattrick compleet door na de Vuelta van 2017 ook de Giro 2018 te winnen. Hiermee won hij na Bernhard Hinault (1982-1983) als tweede renner ooit drie grote rondes op rij.

Froome werd enkele dagen voor de Tourstart vrijgesproken van dopinggebruik en mocht daarom gewoon starten in de Tour de France. Na negen etappes staat hij op de achtste plaats op 1:43 minuut van leider Greg Van Avermaet en heeft hij een minuut achterstand op zijn ploegmaat Geraint Thomas.

Share this post