Ewan laat Lotto Soudal weer lachen door in Sisteron naar winst te sprinten

Ewan laat Lotto Soudal weer lachen door in Sisteron naar winst te sprinten

De derde rit in de Tour de France is een prooi geworden voor Caleb Ewan. In de laatste meters sprintte hij Sam Bennett voorbij en zorgde hij eindelijk weer voor een glimlach op de monden van de Lotto Soudal-medewerkers, want door het uitvallen van Philippe Gilbert (gebroken knieschijf) en John Degenkolb was de ploeg flink getroffen.

Het verhaal van de dag is bijzonder snel geschreven. Anthony Perez, Benoit Cosnefroy, Oliver Naesen en Jerome Cousin reden al vroeg in de nagenoeg vlakke etappe weg. Naesen liet zich terugzakken zodat AG2R geen overtalsituatie meer had, waardoor we met drie koplopers overbleven. Perez en Cosnefroy keken vooral naar elkaar, want de bergtrui stond op het spel. Perez pakte die trui virtueel, maar kreeg de trui niet om zijn schouders gehangen: hij kwam onderweg hard ten val, brak een rib en haalde de eindstreep niet.

Cousin liet de twee kemphanen achter en reed bijna de hele dag alleen aan de leiding. Met nog 16 kilometer te gaan zat het avontuur van de renner van Total-Direct Energie er op en draaide het op de verwachte sprint uit. Met nog zes kilometer te gaan gingen er nog een handjevol renners tegen de grond. Wout van Aert lag erbij, net als de bolletjestruidrager Cosnefroy en Quintana, weliswaar Dayer en niet Nairo.

De ploegen brachten hun sprinter in de laatste kilometers in stelling. De mannen van Sunweb zetten Cees Bol perfect af, maar bij het aanzetten van zijn sprint raakte hij ingesloten. Bennett reed het wel prima en leek op de winst af te stevenen, maar het was de slalomende Ewan die in de slotmeters hem nog passeerde. Daarmee bezorgde hij Lotto Soudal een welkome overwinning, want de ploeg kreeg het in de openingsdagen aardig voor haar kiezen. Tim Wellens moest door ziekte afzeggen voor de Tour, Degenkolb kwam ten val en te laat binnen en Gilbert brak in de openingsrit zijn knieschijf.

Julian Alaphilippe blijft leider. Morgen moet er geklommen worden.

Uitslag 3e etappe Tour de France 2020:
1. Caleb Ewan (Lotto Soudal) 5:17:42 uur
2. Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) ,,
3. Giacomo Nizzolo (NTT) ,,
4. Hugo Hofstetter (Israel Cycling Academy) ,,
5. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ,,
6. Edward Theuns (Trek-Segafredo) ,,
7. Cees Bol (Sunweb)  ,,
8. Matteo Trentin (CCC) ,,
9. Bryan Coquard (B&B Hotels) ,,
10. Niccolo Bonifazio (Total-Direct Energie) ,,

Jerome Cousin 2020 Het peloton 2020

Share this post