EF Education First met Uran en Langeveld naar de Tour

EF Education First met Uran en Langeveld naar de Tour

De Amerikaanse formatie EF Education First heeft als laatste ploeg haar Tourselectie gedeeld. Sebastian Langeveld maakt deel uit van de achtkoppige ploeg. Met Rigoberto Uran, Tejay van Garderen en Mike Woods beschikt het over meerdere klassementsmannen.

Ambities onbekend

Over de ambities is ploegbaas Jonathan Vaughters vaag. “Dat houden wij liever voor onszelf, anders is er niets meer aan”, zegt de Amerikaan. Toch valt er wel het een en ander te verwachten van de roze brigade. Met Uran beschikt EF Education First over de nummer 2 van 2017. Het is echter alles of niets bij de Colombiaan, dus een zekerheid voor je Tourpoule is hij allerminst.

Alberto Bettiol is een andere opvallende naam in de selectie. De Italiaan won dit jaar verrassend de Ronde van Vlaanderen en eindigde vorige week op slechts een seconde achterstand van Filippo Ganna als tweede op het tijdritkampioenschap. Hij doet voor de tweede keer mee aan de Tour.

Meerdere kopmannen

Voor het klassement beschikt EF naast de ‘Colombiaanse Mick Jagger’ ook over oud-atleet Woods en de herboren Van Garderen. De 30-jarige Amerikaan werd twee keer vijfde in de Tour (2012 en 2014), maar was de laatste jaren een schim van de renner van toen. Onlangs werd hij knap tweede in de Dauphiné en finishte hij in een lastige tijdrit voor Tom Dumoulin.

Sebastian Langeveld doet voor de zesde keer mee aan de Franse ronde. Hij reed een sterk voorjaar en finishte vorige week als tweede op het NK tijdrijden achter Jos van Emden.

Share this post