Dumoulin weet niet of hij de Tour kan winnen

Dumoulin weet niet of hij de Tour kan winnen

Na vijftien etappes is Tom Dumoulin maar 1:50 minuut van de gele trui verwijderd. De Nederlander twijfelt of hij daadwerkelijk de Tour kan winnen, liet hij op de tweede rustdag weten aan de aanwezige pers. “Dat weet ik echt niet. Ik hoop en wil natuurlijk wel, maar weet niet of het haalbaar is.”

Verrassingsaanval Froome?

In het hotel van Sunweb was het druk. Tientallen journalisten waren speciaal voor Dumoulin naar de persconferentie gekomen en wilden weten of hij daadwerkelijk de Tour kan winnen. Met nog enkele zware ritten te gaan, is er nog van alles mogelijk. Dumoulin stond aanwezige pers te woord en had er zelf een rustig dagje opzitten. Beetje uitrijden, koffietje drinken en ‘chillen’ op bed. “Dinsdag wordt het al vrij lastig met een lange rit, dan wacht woensdag een korte, maar heel heftige etappe”, aldus Dumoulin, die op de voorlaatste dag ook nog een 31 kilometer lange tijdrit krijgt voorgeschoteld. “Ik kijk er in ieder geval erg naar uit.”

Dumoulin weet niet wat hij kan verwachten van het Sky-duo Geraint Thomas en Chris Froome, maar een verrassingsaanval van Froome zoals hij in de Giro d’Italia op de Zoncolan deed sluit hij niet uit. “Ik weet niet wat ze gaan doen, maar ik zal tijdens de etappe wel moeten blijven nadenken over alle mogelijke scenario’s. Dat is wel een van mijn sterke punten.”

Lees ook

Froome: ‘Voor ons is dit een droomscenario’

Geschiedenis schrijven

Mocht Dumoulin aanstaande zondag op het podium eindigen, dan vult hij een leegte van liefst 28 jaar zonder Nederlander in de top drie op. Erik Breukink was in 1990 de laatste landgenoot die op de Champs-Élysées op het podium stond. Vijftien keer finishte een Nederlander in de top drie van de Tour.

Mocht Dumoulin stunten en de 105e Tour winnen, dan wordt hij na Jan Janssen en Joop Zoetemelk de derde eindwinnaar. Helaas is dat nog erg ver weg..

Share this post