Dumoulin schuift op: ‘Blij met de gevolgen’

Dumoulin schuift op: ‘Blij met de gevolgen’

Tom Dumoulin deed maandag prima zaken in het algemeen klassement van de Tour. Alleen Chris Froome en Richie Porte liepen iets op hem uit, maar op alle andere klassementsmannen pakte hij tijdwinst. Na afloop toonde hij zich tevreden. “We wisten dat winnen moeilijk zou worden, maar ben blij met het resultaat en de gevolgen voor het klassement.”

Goed teamwerk

Het gevolg is namelijk dat Dumoulin (eventueel achter schaduwkopman Geraint Thomas) na vier etappes de best geklasseerde klassementsrenner is. Dumoulin heeft samen met zijn ploeggenoten en de mensen achter de schermen veel tijd gestoken in de ploegentijdrit, dus is een vijfde plaats én tijdwinst in het klassement een mooie beloning. “Technisch ging alles eigenlijk perfect. We waren heel dicht bij de overwinning, maar wisten dat het erg lastig zou worden om de zege te pakken. Wij zijn trots op het resultaat.”

“In een ploegentijdrit moet je er echt als een team voor gaan. We reden heel hard en hadden kleine verschillen in de kopbeurten. Met de juiste formatie en een goed plan hebben we goed werk geleverd. Tijdens de tijdrit heb je een goede balans nodig tussen de focus die nodig is, de afspraken die we gemaakt hebben en hoe de benen aanvoelen. Dat hebben we de laatste ploegentijdritten goed gedaan, en dan is het mooi om onderdeel van het team uit te maken”, aldus Dumoulin.

Dank aan de wetenschap

Sunweb liet de TU Delft een wielermodel ontwikkelen. Op de wielerbaan van Apeldoorn moesten alle Tourrenners rondjes rijden, waarna alle gegevens werden bekeken en aan de hand daarvan de juiste opstelling werd gemaakt. Zo werd bekend in welke volgorde er gestart moest worden en hoelang iemand op kop moest rijden. Helaas voor Sunweb moest Wilco Kelderman daags voor de Tour zich afmelden met een schouderblessure, maar desondanks finishte de ploeg heel knap als vijfde.

We maken vanaf nu in fietsen/" 7136 target="_self">Fiets 16 extra pagina’s over profwielrennen in samenwerking met Procycling. Wil jij werkelijk niets meer missen over de allermooiste hobby die er is? Tijdens de Tour de France ontvang je 10% extra korting op geselecteerde fietsabonnementen.

Share this post