‘Dumoulin rijdt de Tour de France’

‘Dumoulin rijdt de Tour de France’

Tom Dumoulin doet mee aan de Tour de France, dat weet De Telegraaf maandagochtend te melden. De Limburger gaf vrijdag tegen 1Limburg aan dat hij de knoop had doorgehakt en dat maandag met de rest van de wereld zou delen. Het wordt zijn vijfde deelname aan La Grande Boucle.

Vermoeide Dumoulin

Hoe Dumoulin’s programma eruitziet richting de Tour is niet bekend. Vrijdag stond hij na een zware Giro waarin hij als tweede eindigde aan de start van de Hammer Series in Limburg, maar lang duurde dat avontuur niet: hij gaf tijdens de klimkoers al op. “Vorig jaar ben ik na mijn Giro-overwinning nog doorgestoomd op adrenaline, maar kreeg ik twee weken later tijdens de Ronde van Zwitserland de klap van vermoeidheid. Ik merk dat ik nu al veel vermoeider ben dan verleden jaar”, aldus Dumoulin. In overleg met zijn ploegleiding gaat hij de aanloop richting de Tour bepalen.

Dumoulin zal in de Tour de strijd aan moeten gaan met Richie Porte, Nairo Quintana en Vincenzo Nibali als grootste kanshebbers. Daarnaast komt hij, als hij niet wordt geschorst, Chris Froome weer tegen. De Brit zorgde er onlangs nog voor dat Dumoulin naast zijn tweede Girozege greep.

Share this post