Dumoulin naar de Tour, voorselectie Sunweb bekend

Dumoulin naar de Tour, voorselectie Sunweb bekend

Tom Dumoulin maakt zoals verwacht deel uit van de Sunweb-voorselectie en zal voor de vijfde keer meedoen aan de Tour de France. Dumoulin finishte onlangs nog als tweede in de Giro d’Italia en is een van de vijf landgenoten in de twaalf man tellende voorselectie. De Duitse ploeg gaat met de Limburger voor een goed klassement, maar mikt met Michael Matthews ook op ritwinst.

Klassement en ritwinst

“De voorselectie bestaat uit alleen maar sterke renners die klaar zijn voor de Tour. We hebben twee doelen dit jaar: we willen een stap zetten in onze klassementsambities en in de lastige sprintritten meedoen voor de ritwinst. Als regerend wereldkampioen hebben we natuurlijk ook de ploegentijdrit aangestipt, maar het hoofddoel blijft het algemeen klassement. We zijn nog nooit naar de Tour gegaan met het klassement als ultieme doel, dus dat wordt een compleet nieuwe belevenis voor ons”, zegt ploegleider Tom Veelers.

Dumoulin is voldoende hersteld om na de Giro ook mee te doen aan de Tour. “Ik ben al erg trots op wat we in de Giro hebben bereikt en zie daarom alles in de Tour als een bonus. De ploeg wilde per sé de Giro afwachten om te beslissen of ik zou starten in de Tour. Na een goede Giro hebben we ervoor gekozen om naar de Tour te gaan met klassementsambities, maar ook om te leren. Het is voor zowel de ploeg als voor mij een nieuwe ervaring om in twee achtereenvolgende rondes van start te gaan met klassementsambities. Het zal ons nieuwe inzichten geven voor de toekomst.”

Ideale Tour voor Sunweb

Met twee ritoverwinningen voor zowel Warren Barguil als Michael Matthews draaide de Tour de France vorig jaar op een geweldig succes uit. Niet alleen door de ritzeges, maar ook doordat Matthews de groene puntentrui veroverde en Barguil de bolletjestrui. Barguil maakte afgelopen winter de overstap naar Fortuneo is er dus niet meer bij, maar met Matthews heeft Sunweb een gevaarlijke klant voor de lastigere sprintetappes in handen. “De Tour verliep vorig jaar perfect; het winnen van de de groene trui was voor mij echt een droom die uitkwam. Dit jaar rijden we dus voor een goed klassement, maar mag ik mijn kansen pakken in de heuvelsprintritten.”

Michael Matthews 2018

Dumoulin heeft na een rustperiode de training weer hervat en zal volgende week op hoogtestage vertrekken naar La Plagne.

Voorselectie Sunweb voor de Tour de France 2018:

Tom Dumoulin (NED)
Laurens ten Dam (NED)
Wilco Kelderman (NED)
Mike Teunissen (NED)
Roy Curvers (NED)
Søren Kragh Andersen (DEN)
Nikias Arndt (GER)
Phil Bauhaus (GER)
Simon Geschke (GER)
Chad Haga (USA)
Michael Matthews (AUS)
Edward Theuns (BEL)

Share this post