Dumoulin maakt zich zorgen om vorm

Dumoulin maakt zich zorgen om vorm

Tom Dumoulin vraagt zich af of het in zijn huidige vorm nut heeft om af te reizen naar de Tour de France. Dat zegt hij in een interview met het AD. Zijn gehavende knie heeft daar alles mee te maken.

Gisteren kreeg de Limburger een (denkbeeldig) pak slaag van Wout van Aert in de tijdrit van de Dauphiné. Normaal gesproken het sterke punt van de Sunweb renner, moest hij het nu dik afleggen tegen van Aert. Het zal niet meehelpen bij het tanken van zelfvertrouwen voor de Tour die over 3,5 week van start gaat. Dumoulin gebruikt de Dauphiné om in de juiste vorm te raken, maar heeft nog iedere dag last van de knie die hij tijdens de Giro blesseerde door een val. Er zit ook nog steeds een metalen splinter in.

De coach van Dumoulin, Aike Visbeek, ziet het nog niet zo somber in. Hij vond de derde plek tijdens de tijdrit, gezien de geschiedenis van afgelopen tijd, in orde. Visbeek ziet daarnaast dat Dumoulin met de dag sterker wordt en er is natuurlijk nog tijd om verder in vorm te komen.

Dumoulin zal, mocht hij mee gaan doen om de podiumplekken, in ieder geval niet tegen Chris Froome hoeven strijden. De Brit ging gisteren met een vaartje van 54 km/u onderuit tijdens een verkenning van eerder genoemde tijdrit. Hij brak daarbij diverse botten en is ondertussen geopereerd. Zijn herstel gaat lang duren, de Tour gaat hij sowieso niet halen, wellicht zit zijn seizoen er zelfs al op.

Foto: Cor Vos

Goed voorbereiden op de Tour?

De 106e editie van de Tour start op 6 juli en loopt tot en met de 28e. Met een ploegentijdrit, een individuele rit tegen de klok en zeven bergetappes wordt het een pittige ronde. Wil je er alles over weten, dan hebben wij de prachtige én officiële Tour de France Gids voor je. Zowel in de winkel als in onze shop te koop. Als pakket voor € 13,50, met een poster, foto’s, een scheurkalender én een leuk boekje. Of als losse special voor slechts € 8,75.

Share this post