Dumoulin krijgt er met Aru een concurrent in de Giro bij

Dumoulin krijgt er met Aru een concurrent in de Giro bij

Fabio Aru doet dit jaar mee aan de Giro d’Italia, zo heeft zijn ploeg UAE Emirates donderdagmiddag bekend gemaakt. De 28-jarige renner finishte in 2014 als derde en werd een jaar later tweede. Het wordt voor de Italiaan zijn vijfde deelname aan de koers.

Een jaar om snel te vergeten

Voor Tom Dumoulin wordt Fabio Aru een gevaarlijke klant. De Italiaan heeft sinds zijn overstap van Astana naar UAE Emirates nog maar weinig laten zien van wat hij daadwerkelijk in zijn mars heeft. In 2016 en 2017 richtte hij zijn vizier op de Tour de France, maar kwam hij niet verder dan een vijfde en dertiende plaats. Vorig jaar was de Giro weer zijn hoofddoel, alleen stapte hij van vermoeidheid vroegtijdig af. Later in het jaar finishte hij als 23e in de Vuelta en ging zijn troosteloze wielerjaar als een nachtkaars uit.

Dit jaar is alles anders en begint Aru weer op nul. Hij twijfelde tussen de Giro en de Tour, maar heeft dus de knoop doorgehakt. “Ik ben vorig jaar als een wrak uit de Giro gekomen. Het was een nachtmerrie. Ik wil dit jaar de sponsors, fans en organisatoren die in mij zijn blijven geloven terugbetalen.”

Aardige startlijst

Inmiddels begint de startlijst van de 102e Giro aardig vorm te krijgen. Naast Dumoulin hebben ook Alejandro Valverde, Mikel Landa, Vincenzo Nibali, Ilnur Zakarin, Egan Bernal, Michael Woods, Simon Yates, Miguel Angel Lopez, Primoz Roglic en Bauke Mollema hun deelname bevestigd.

Bij UAE Emirates is Aru dus de kopman. Hij krijgt waarschijnlijk steun van landgenoot Diego Ulissi en de Colombiaanse nieuwkomer Fernando Gaviria, al zal hij bergop weinig van betekenis zijn voor Aru. Gaviria won in 2017 bij zijn Giro-debuut vier etappes en het puntenklassement. Mogelijk wordt Daniel Martin de kopman in de Tour de France.

Share this post