Dumoulin: ‘Het is geen ideaal parcours voor mij’

Dumoulin: ‘Het is geen ideaal parcours voor mij’

Donderdag werd in Parijs het parcours van de Tour de France 2019 voorgesteld. Tom Dumoulin was niet bij de presentatie aanwezig en zag op een andere locatie met lede ogen aan dat er slechts één individuele tijdrit in het routeschema is opgenomen. “Ik had liever meer individuele tijdritkilometers gezien, dus dit is geen ideaal parcours voor mij”, reageert de Limburger op de site van Sunweb.

‘De keuze is nog niet gemaakt’

Met alleen een ploegentijdrit van 28 kilometer en een individuele tijdrit van 27 kilometer is het vooral een Tour voor klimmers. Dumoulin gaf voor de presentatie al aan dat hij zich in 2019 volledig richt op de Tour, maar zal zich na het zien van het schema waarschijnlijk wel even achter zijn oren krabben. “Het is een zwaar parcours. De keuze is nog niet gemaakt, maar ik wil graag en de ploeg wil graag dat ik naar de Tour ga.”

Dumoulin werd dit jaar tweede in La Grande Boucle achter Geraint Thomas. Twee maanden daarvoor finishte hij als tweede in de Giro d’Italia achter Chris Froome. De route van de Giro 2019 is nog niet gepresenteerd, maar volgens de geruchten staan daar wél meerdere tijdritten op het menu. Volgens parcoursbouwer Thierry Gouvenou heeft de Nederlander echter helemaal geen tijdritten nodig om de Tour te kunnen winnen. “Hij heeft al bewezen dat hij ook sterk klimt.”

Meer over de presentatie van het parcours vind je hier.

Share this post