Dumoulin had niet door dat Yates gelost was

Dumoulin had niet door dat Yates gelost was

Tom Dumoulin maakt na de achttiende etappe nog alle kans op zijn tweede Giro-eindzege. De Nederlander pakte op Prato Nevoso bijna een halve minuut terug op rozetruidrager Simon Yates, die een mindere dag kende. Dumoulin had in eerste instantie echter niet door dat Yates niet kon volgen.

Dumoulin weer helemaal in de race

Tegenover Eurosport legt hij na de finish uit dat hij door de saaie etappe in slaap was gesukkeld, maar net op tijd wakker werd. “Het was een saaie rit, maar in de finale kon ik mij weer oprichten. Het was uiteindelijk een mooie dag”, aldus Dumoulin. De nummer twee uit het klassement demarreerde als eerste klassementsfavoriet en zag Chris Froome de tweede aanval plaatsen. “Ik reageerde toen op een aanval van Pozzovivo en had helemaal niet door dat Yates niet meezat. Daarna kreeg ik pas door dat hij gelost was.”

In het klassement staat Dumoulin nu tweede op 28 seconden van de Brit. Vandaag stond er een ‘lopende’ klim op het menu, maar vrijdag en zaterdag staan er zwaardere beklimmingen te wachten en wordt de Giro daar beslist. “Dat ik tijd pak is mooi, maar we zullen zien wat het de komende dagen brengt.”

‘Ik had geen goede benen’

Simon Yates was na afloop van de etappe kort maar krachtig over zijn tijdverlies. “Ik sta nog steeds in het roze, dus het is een goede dag.”

Klassement

Share this post