Dumoulin: ‘Dit was echt een verschrikkelijke dag’

Dumoulin: ‘Dit was echt een verschrikkelijke dag’

Chris Froome, Tom Dumoulin en Simon Yates waren vrijdag de hoofdrolspelers in een bizarre Giro-etappe. Froome reed iedereen op een hoopje en nam de roze trui over van zijn landgenoot Simon Yates, die finishte op 37 minuten (!) van de ritwinnaar. De reacties van Froome en Dumoulin staan hieronder.

Froome: ‘Nog nooit zoiets gedaan’

Op tachtig kilometer van de streep begon Froome aan zijn heroïsche solo. Op de Finèstre reed hij weg van onder andere Tom Dumoulin en pakte hij al snel een voorsprong van een minuut. Op de Sestrière bouwde hij dat uit tot drie minuten en aan de slotklim begon hij met 3:30 minuten voorsprong op de achtervolgers. Uiteindelijk finishte hij 3:22 minuten voor Dumoulin. “Ik denk dat ik nog nooit van zover aan een solo ben begonnen. Ik moet mijn ploeggenoten bedanken, want zij zorgden ervoor dat Yates moest lossen. Daarna schudde ik Dumoulin en Pozzovivo van mij af”, reageerde hij in het flash-interview.

“Een verschrikkelijke dag,” zei Dumoulin na de rit. “Sky was heel erg sterk vandaag. Ik had niet de benen om Chris te volgen.” De Nederlander wachtte in de afdaling van de Finèste op Pinot’s ploegmaat Reichenbach, maar heeft daar achteraf spijt van. “Ik rijd natuurlijk bergaf net zo hard naar beneden als Froome. Die Reichenbach daalde als een oude oma”, aldus Dumoulin, die een wonder nodig heeft om de Giro alsnog te winnen. “Het gaat gewoon heel erg moeilijk worden.”

Share this post