Dumoulin concludeert: ‘Thomas is gewoon de beste’

Dumoulin concludeert: ‘Thomas is gewoon de beste’

Voor Tom Dumoulin zit er waarschijnlijk niet meer in dan de tweede plaats in het algemeen klassement. Woensdag verloor hij negen seconden op Geraint Thomas en bedraagt zijn achterstand op de Brit nu 1:59 minuut. Wel nam Dumoulin de tweede plaats in het klassement over van Chris Froome.

‘Je hoopt dat Thomas of Roglic kraakt’

De koers brak pas op de slotklim Col du Portet los. Dumoulin zag dat Froome het na een aanval van Primoz Roglic lastig had, maar zat zelf ook aan zijn limiet. Uiteindelijk ging Dumoulin er met nog twee kilometer te gaan zelf vandoor en konden alleen Thomas, Roglic en Steven Kruijswijk hem volgen. In de laatste kilometer reed Thomas nog bij Dumoulin weg en pakte hij ook nog bonificatieseconden mee, waardoor hij nu 1:59 minuut verdedigt op Dumoulin. “Je hoopt altijd dat Thomas kraakt of Roglic. Maar op dit moment moet ik blij zijn met mijn tijdwinst op Froome.”

Froome verloor meer dan een halve minuut op Dumoulin en zakt naar de derde plaats, al hijgt Roglic nu in zijn nek. “Ik zag dat-ie het lastig had toen Roglic voor het eerst aanviel. Maar ik zat ook aan mijn limiet. Thomas is gewoon de beste, daar is nu niks aan te doen. Ik kan tevreden zijn”, concludeert Dumoulin. Met nog een tijdrit van 31 kilometer voor de boeg kan de wereldkampioen tijdrijden nog wat inlopen op Thomas, maar de eindoverwinning pakken zit er waarschijnlijk niet in. “Hij is geen pannenkoek, hij heeft me ook een aantal keren geklopt in een tijdrit. En hij won vorig jaar de openingstijdrit in de Tour.”

Share this post