Dumoulin ‘beetje teleurgesteld’ na tijdrit

Dumoulin ‘beetje teleurgesteld’ na tijdrit

Tom Dumoulin had meer verwacht van de enige lange tijdrit in de 101e Giro d’Italia. De Nederlander moest tijd goedmaken op Simon Yates en mikte op zijn tweede etappeoverwinning, maar alleen het eerste plannetje slaagde, al dan niet deels. “Het kan niet altijd feest zijn”, reageert hij bij de NOS.

Alles gegeven

Dumoulin beleefde geen topdag. Bij het eerste tussenpunt verloor hij al veel tijd op Rohan Dennis en in het vervolg liep zijn achterstand allemaal maar verder op. Voor het klassement deed Dumoulin wel goede zaken, al had hij op meer tijdwinst gehoopt. Hij pakte 1:15 minuut op Simon Yates en kijkt nu in het klassement tegen een achterstand van 56 seconden aan. “Hij heeft een heel goede tijdrit gereden. Ik reed een aardige tijdrit, maar zeker niet een van mijn betere. Ik heb alles gegeven, maar had meer gehoopt en gewild.”

Mocht Dumoulin nog hoop hebben op zijn tweede Giro-eindoverwinning, dan is hij geheel afhankelijk van Yates. De Brit is ijzersterk en liet nog geen steek vallen, maar wellicht volgt er nog een mindere dag, daar moet Dumoulin van zien te profiteren. Een voordeel voor Dumoulin: een podiumplek lijkt veilig te zijn, daar hij zijn voorsprong op Domenico Pozzovivo, Chris Froome en Thibaut Pinot verder uitbouwde. “Als alles normaal verloopt, dan wordt het heel moeilijk. Maar we hebben een paar jaar geleden met Steven Kruijswijk ook ‘een situatie’ gehad”, vervolgt ploegleider Marc Reef. “We moeten zelf de dingen juist blijven doen en hopen op een mindere dag van Yates.”

Share this post