Dolblije Groenewegen: ‘Drie keer is scheepsrecht’

Dolblije Groenewegen: ‘Drie keer is scheepsrecht’

Dylan Groenewegen boekte vrijdagmiddag zijn vierde Touroverwinning. In Chalon-sur-Saône was de renner van Jumbo-Visma in een massasprint te sterk voor Caleb Ewan. “Ik raakte heel even ingesloten, maar Mike Teunissen kon gelukkig een gaatje maken. Dit is echt te danken aan het team”, zei hij tegen de NOS.

Ingesloten

Groenewegen heeft zijn overwinning voor een groot deel aan zijn ploeggenoten te danken. Tony Martin en Wout van Aert waren lang op kop van het peloton te vinden, waarna Amund Grondahl Jansen en Mike Teunissen de lead-out deden voor Groenewegen. Helemaal volgens plan verliep de sprintvoorbereiding niet, want Groenewegen raakte het wiel van Teunissen kwijt en moest van ver aangaan. Dat bleek achteraf de juiste keuze te zijn. Ewan werd verrast en kwam nog sterk opzetten, maar het was te laat om Groenewegen te passeren.

Dylan Groenewegen 2019

Lees ook

Groenewegen klopt Ewan op de meet

Door zijn val in de openingsetappe viel Groenewegen’s gele droom in duigen. Twee pogingen later is het eindelijk wel raak voor de Amsterdammer. “Het was niet het begin waar ik op had gehoopt. Het was een flinke valpartij, maar dan verwacht iedereen dat je er de volgende sprintetappe weer staat. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Als je met 70 km/h tegen de grond valt heb je gewoon wat hersteldagen nodig. De vorige sprint ging niet zoals gepland; ik was niet goed genoeg. Vandaag wel. Ik raakte heel even ingesloten, maar Mike (Teunissen, red.) kon een gaatje maken. Ik ben gewoon gegaan met nog zo’n 250 meter. Ewan zag ik komen, maar het lijkt wel of als ik tegen hem sprint het altijd spannend moet worden.”

‘Drie keer is scheepsrecht’

“Die eerste dag wilde ik gewoon heel graag winnen. Ik wilde het geel pakken, daar lag de druk op. Dan val je en is dat een heel grote teleurstelling voor mijzelf. De tweede keer lukte het niet, nu is het de derde keer scheepsrecht. Ik zei al tegen de mannen: pak gewoon de kop. Dat deden ze.”

Dylan Groenewegen 2019

Share this post