Deze 8 renners maken kans op de Superstrijdlust

Deze 8 renners maken kans op de Superstrijdlust

De Tourorganisatie heeft de acht genomineerden voor de Prijs van de Superstrijdlust bekend gemaakt. Tot de kandidaten behoort Lawson Craddock, die in de openingsetappe al ten val kwam en sindsdien met een scheur in zijn schouder de Tour rijdt.

Acht kandidaten

Naast Craddock zijn ook Peter Sagan, Alejandro Valverde en Daniel Martin als niet-Fransen genomineerd. Sagan won in totaal drie ritten en schrijft ook het puntenklassement – mits hij Parijs haalt – op zijn naam. Ondanks een val in de achttiende etappe overleefde hij de laatste bergrit en kwam hij met veel pijn en moeite over de finishstreep gereden. Valverde is daarentegen aan een tegenvallende Tour bezig. De Spanjaard liet zich meerdere malen in de aanval zien, maar slaagde er niet in om een rit te winnen. Martin won een etappe en viel in elke bergetappe wel aan.

Warren Barguil is een andere opvallende genomineerde. In tegenstelling tot vorig jaar (toen hij twee ritten en het bergklassement won) is hij bezig aan een troosteloze ronde. De Franse jury heeft ook Damien Gaudin, Sylvain Chavanel en Julian Alaphilippe genomineerd. Alaphilippe is de grote favoriet om naast het bergklassement de Prijs van de Superstrijdlust te winnen. De Quick-Step-renner won twee ritten en is tijdens de Tour uitgegroeid tot publieksfavoriet van de Fransen.

Stemmen

Tot zaterdagmiddag 16:00 uur kan er door het publiek gestemd worden op de strijdlustigste renner. De stemmen van de publieksjury telt voor de helft mee, de andere helft door een vijfkoppige jury onder leiding van oud-renners.

De winnaar van de Superstrijdlustprijs verdient €20.000.

Loading ... Loading …

Share this post