Definitief geen Giro voor geblesseerde Kelderman

Definitief geen Giro voor geblesseerde Kelderman

Wilco Kelderman doet definitief niet mee aan de Giro d’Italia. De Sunweb-renner kwam onlangs in de Ronde van Catalonië ten val en liep daarbij een sleutelbeenbreuk en een breuk in zijn nekwervel op. De Giro komt te vroeg voor de meesterknecht van Tom Dumoulin.

Operatie goed verlopen

Dinsdag onderging Kelderman een operatie aan het sleutelbeen. Maandag wordt hij opnieuw gecontroleerd in het ziekenhuis van Utrecht. “Als de uitslag positief is, moet hij nog minstens vijf weken een brace dragen, wat hem helaas uitsluit van deelname aan de Giro d’Italia”, zegt Sunweb-arts Anko Boelens.

Kelderman baalt, maar legt zich neer bij het lot. “Ik ben blij dat de sleutelbeenoperatie goed is verlopen, maar met mijn nek wordt het moeilijker. Ik moet nog vijf weken een nekbrace dragen, wat een grote uitdaging zal zijn. Ik ben natuurlijk zeer teleurgesteld dat ik een groot deel van mijn seizoen opnieuw zal missen, maar voor nu moet ik het stap voor stap doen. Hopelijk kan ik later dit jaar weer racen. Ik wil op dit moment echter niet te ver vooruitkijken”, zegt hij tegen het ANP.

Wilco Kelderman 2019

Kelderman zou als meesterknecht van Dumoulin naar de Giro en Tour gaan. Vorig jaar brak hij ook al zijn sleutelbeen en zag hij deelname aan de Tour in rook opgaan.

Share this post