Debutant Ewan denkt zes tot acht sprintkansen te krijgen

Debutant Ewan denkt zes tot acht sprintkansen te krijgen

Caleb Ewan maakt zaterdag zijn debuut in de Tour de France. De verwachtingen bij de Australiër zijn hooggespannen, want in dienst van thuisploeg Lotto-Soudal hoopt hij in Brussel naar de ritwinst en bijbehorende gele trui te sprinten. Mocht dat niet lukken, wachten er nog voldoende kansen. “Ik denk dat er zes à acht kansen voor mij komen”, blikt hij in een persbericht van zijn ploeg vooruit.

‘Ik heb er vertrouwen in’

Ewan mocht bij Mitchelton-Scott en diens voorgangers nooit ruiken aan de Tour. Hij deed wel drie keer mee aan de Giro en won daarin evenveel etappes, maar aan de Franse ronde deed hij nog nooit mee. Bij Lotto-Soudal moet hij weer voor sprintsucces zorgen, iets wat André Greipel voor zijn komst deed. “Het is mooi om mijn allereerste Tour in Brussel te beginnen. De meeste topsprinters zijn present en iedereen reist in topvorm af naar België. Ik heb dit seizoen al zes koersen gewonnen, dus heb er veel vertrouwen in.”

De 24-jarige sprinter won onlangs twee ritten in de Giro d’Italia en ging in de ZLM Tour het duel aan met Dylan Groenewegen. Hij won een rit, maar werd ook meermaals geklopt door de Nederlander. “Het ligt er een beetje aan hoe goed ik kan klimmen, maar over het algemeen zijn er zes tot acht sprintkansen. Er doen veel heuvelspecialisten mee. Ik ben toch iets meer een rassprinter dan een type Matthews of Alaphilippe.”

Wanneer is zijn Tour geslaagd? “Als ik een rit heb gewonnen, maar meer is altijd welkom.”

Share this post