De Vlaeminck: ‘Van der Poel maakt de sport kapot’

De Vlaeminck: ‘Van der Poel maakt de sport kapot’

Roger De Vlaeminck heeft zich tegenover Sporza hard uitgelaten over Mathieu van der Poel. De Vlaeminck vindt dat de Nederlander de cross kapot maakt. “Er komt niemand tot aan de enkels van Mathieu van der Poel, hij is veel te goed. Maar ik vind dat Van der Poel slimmer moet zijn, want er haken veel mensen af.”

‘Hij maakt de sport beetje kapot’

Halverwege november staat de zegeteller van Van der Poel in de cross al op 11. “Na 10 minuten heb je tegenwoordig alles gezien in het veldrijden. Het is het bekijken niet meer waard. Van der Poel is een echte Hollander die alles naar zich toe wil trekken”, vervolgt De Vlaeminck. “Dat begrijp ik. Maar je kunt het ook mooi maken als je de beste bent. Want ik vind het niet meer mooi. Van der Poel maakt de sport een beetje kapot.”

Wout van Aert komt voorlopig nog niet in het stuk voor. De Vlaeminck heeft advies voor hem: meer achter de brommer trainen. “Ik heb met Wout van Aert gesproken en hem gezegd dat hij snelheid mist. Hij moet meer achter de brommer rijden. “Rijd 50 of 60 km/u en ga dan eens naast die brommer rijden”, geeft hij als tip. “Ik wil Van Aert trainen en leiden. Misschien is het voor dit jaar te laat, maar volgend seizoen kan dat zeker lukken.”

MvdP blijft winnen

Zaterdag was Van der Poel de sterkste in de derde WB-manche in Tabor. Zondag zegevierde de Nederlander in de Flandriencross. Al vanaf het begin reed Van der Poel weg van de rest en kon alleen zijn ploegmaat Tom Meeusen hem volgen. Meeusen had het zwaar en moest meerdere keren lossen, maar Van der Poel nam hem op sleeptouw en liet hem pas in de slotfase achter. Meeusen finishte uiteindelijk als tweede op bijna een minuut van Van der Poel.

Share this post