De Marchi wint voor derde keer een Vuelta-etappe

De Marchi wint voor derde keer een Vuelta-etappe

Alessandro De Marchi heeft net als in 2014 en 2015 een rit in de Vuelta gewonnen. De Italiaan van BMC reed in de slotkilometers weg van zijn vluchtgenoot Jonathan Restrepo en bleef hem in de stromende regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen voor. Simon Yates blijft leider.

Mollema er weer bij

Na een razendsnelle beginfase waarin de ene na de andere renner aanviel, ontstond er uiteindelijk een kopgroep van liefst negentien renners. Bauke Mollema zat in elke ontsnapping mee en kon in de definitieve vlucht natuurlijk niet ontbreken. Ook tweevoudig ritwinnaar Ben King, drie renners van BMC en best geplaatste Thibaut Pinot waren van de partij. Pinot reed heel lang virtueel aan de leiding, maar zag op de laatste van vier beklimmingen in het middengebergte zijn voorsprong teruglopen.

Op de Alto del Mirador de Cabezaos werd de kopgroep alsmaar verder uitgedund en bleven uiteindelijk Alessandro De Marchi, Nicholas Roche (toekomstig ploeggenoot van Tom Dumoulin) en Katusha-renner Jonathan Restrepo vooraan over. De Marchi ging er met nog vijf kilometer klimmen alleen vandoor en pakte een kleine voorsprong op de achtervolgers. De groep Pinot/Mollema reed daar een minuutje achter, het peloton volgde drie minuten later. Restrepo kwam net voor de top aansluiten bij de Italiaan.

Strijd tussen twee man

De Marchi probeerde Restrepo in de oplopende slotkilometers te lossen, maar de Colombiaan gaf zich niet zomaar gewonnen. Bij de derde versnelling van De Marchi moest Restrepo hem het antwoord schuldig blijven en reed De Marchi in de stromende regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen op de finish af. Na bijna vijf uur koers kwam hij als eerste binnen en finishte Restrepo uiteindelijk op een halve minuut. Franco Pellizotti maakte de top-drie compleet.

De klassementsmannen kwamen gezamenlijk over de streep gereden, al probeerde Valverde zijn achterstand op Yates van slechts één seconde nog wel goed te maken. De groep kwam echter wiel aan wiel over de finish, waardoor Yates leider blijft. Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman kwamen ook zonder problemen over de finishlijn gebold. Mollema werd beloond met de prijs van de strijdlust.

Uitslag 11e etappe Vuelta a España 2018

1. Alessandro De Marchi (BMC) 4:52:38 uur
2. Jonathan Restrepo (Katusha-Alpecin) + 28 seconden
3. Franco Pellizotti (Bahrain-Merida) + 59 seconden
4. Nans Peters (AG2R) +1:24 minuut
5. Dylan Teuns (BMC) + 1:45 minuut
6. Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) + 1:46 minuut
7. Rafal Majka (BORA-hansgrohe) ,,
8. Nicholas Roche (BMC) + 1:48 minuut
9. Sergio Henao (Sky) + 1:50 minuut
10. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) ,,

Uitslag en klassement

Share this post