Daar zijn ze weer: Giro Panini-plaatjes

Daar zijn ze weer: Giro Panini-plaatjes

Panini komt dit jaar weer terug met een stickerboek voor de Giro d’Italia. Vorig jaar werd er om de 100e editie van de Italiaanse ronde te vieren een stickerboek gewijd aan de Giro, maar dit jaar is het dus weer mogelijk om Tom Dumoulin, Chris Froome en Yukiya Arashiro te sparen.

Panini Giro-editie

Vanaf vandaag (13 april) zijn de Panini-plaatjes te koop in de Italiaanse winkels. Helaas voor de Nederlandse fans: hier is het boek (nog) niet verkrijgbaar. Of dat wel gaat gebeuren is de vraag, want vorig jaar beperkte de Panini-rage zich alleen tot in Italië. Het boek telt 72 pagina’s en biedt plaats aan 395 stickers en 73 kaarten. Op de voorpagina pronkt niemand minder dan Dumoulin, die vorig jaar natuurlijk de Giro won. Een echte must-have voor de wielerverzamelaars dus.

Alle deelnemende ploegen met in totaal 14 renners komen in het Panini-boek voor. Volgens Tuttobiciweb is elk plaatje een ‘identiteitskaart’ van de renner: behalve de naam vind je er ook het gewicht, de lengte, geboortedatum, nationaliteit en alle info met betrekking tot de Giro. Naast het verzamelen van renners is het nu ook mogelijk om de fietsen van de ploegen in het boekje te plakken,  net als de truien en etappes met daarbijbehorende informatie.

Renners sparen zichzelf

In de Giro van 2017 was het sparen van Panini-stickers, naast het koersen uiteraard, een grote bezigheid onder renners en begeleiders. Giro-voorzitter Mauro Vegni: “Daarom hebben we de samenwerking met Panini verlengd, want het leeft heel erg onder alle coureurs in de Giro.”

De cover van het Panini-boekje, Giro-versie, 2018.

 

The post Daar zijn ze weer: Giro Panini-plaatjes appeared first on Fiets.nl – Race en MTB website.

Share this post